logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2390298

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Финална конференция по проект „Климатизиращи се здравни институции“ се проведе в Гоце Делчев

20210930 114644 1024x462

На 30 септември 2021 година от 11:30 часа в гр. Гоце Делчев се проведе финална пресконференция по проект „Климатизиращи се здравни институции“.

Организатор на събитието бе Община Гоце Делчев, която е водещ бенефициент на проекта. На състоялата се конференция бяха представени целите, най-важните изпълнени дейности и постигнатите резултати от реализирането им.

Проектът е финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG – IPA CBC България – Северна Македония и е пряко адресиран към едно от основните предизвикателства за човечеството – изменението на климата и последствията от изменението на климата във всяка област на човешкото общество. Съществува силен и нарастващ глобален научен консенсус, че затоплянето на климата е факт и се отразява пагубно на човешкото здраве.

Ето защо целта на проекта бе да укрепи здравните системи при справяне със заплахите за здравето, породени от изменението на климата, включително спешните ситуации, свързани с екстремни метеорологични събития.

Част от дейностите бяха мерки за смекчаване и приемане изменението на климата в Гоце Делчев – изграждане на фотоволтаична инсталация до 30kW и ремонт на Вътрешно отделение в МБАЛ Иван Скендеров гр. Гоце Делчев.

Други постигнати резултати от реализация на проекта са подобряване на капацитета, квалификацията и знанията на работещите в сферата на здравеопазването в областта на заболяванията, свързани с изменението на климата, чрез използване на иновативни решения, модерно оборудване и практики. Това бе постигнато чрез серия от семинари, проведени съвместно с партньорите от Р Северна Македония. Изработена бе стратегия с определени мерки за смекчаване и приемане последствията от изменение на климата. Проведена бе кампания за повишаване на обществената осведоменост относно мерките за смекчаване последиците от изменението на климата и разработване на уеб платформа.

В този проект Община Гоце Делчев си партнираше с Клинична болница за обществено здраве – Щип, Република Северна Македония.

20210930 121114 1024x462

Иновативен център по програмиране за деца MindHub ...
Гоце Делчев отбелязва Европейските дни на птиците ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 27 Ноември 2021