logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3425279

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Фестивалът за камерна музика "Неотъпкана пътека" отново завладява Гоце Делчев и Ковачевица

349647115864920963045438014417790738365040

Фестивалът за камерна музика „Неотъпкана пътека“ отново ще предложи много музика и емоции на жителите и гостите на Ковачевица и Гоце Делчев.

През август ще се проведе юбилейното пето издание на фестивала за камерна музика „Неотъпкана пътека“ .

Началото на фестивала поставя Гала концерт в сградата на Неврокопската света митрополия в град Гоце Делчев, на 3 август /четвъртък/, от 19:00часа .

Официалното откриване на тазгодишния фестивал е от 19:00часа на следващия ден, 4 август в сградата на Читалище „Светлина“ в Ковачевица. Музикалната програма продължава в с. Ковачевица през събота, 5-и август (от 19:00часа) и в неделя, 6- и август(15:00часа).

Тази година в програмата на фестивала е включен и град Пловдив, където на 9 август той ще завърши с концерт в Епископската базилика на Филипопол.

Петото издание на "Неотъпкана пътека" ще представи световната премиера на нова камерна творба за клавирен квинтет от Добринка Табакова, специална поръчка по случай юбилея на фестивала.

Любителите на красивото музикално изкуство ще могат да се насладят на камерни шедьоври от Брамс, Шонберг и Дохнани, както и по-рядко изпълнявани творби за разнообразни ансамбли и певци от Бърнстейн, Бацевич и Монгoмъри.

За първи път ще гостуват в България световноизвестните музиканти Рандъл Скарлата, баритон (САЩ) и Макс Бейли, виола (Великобритания). Към екипа с вече познатите от предишни издания музиканти ще се включат и Дора Димитрова, цигулка (САЩ/България) и Вяра Шуперлиева, пиано (България/Aвстрия).

Тази година организаторите разширяват програмата "Пътеката е ваша". В Ковачевица ще гостуват трима млади български композитори - Лора Ал Ахмад, Светлин Христов и Петър Керкелов, които ще напишат нови камерни творби за музикантите на фестивала.
Продължава и образователната програма "Пеещи сърца" за деца от региона, съобщават още организаторите на фестивала.
За повече информация и билети -- www.neo-path.com.

 

Школа по кларинет откриват в Гоце Делчев
Започна приемът на заявления за еднократна помощ о...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 19 Юни 2024