logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3359990

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Двама кандидати ще се съревновават за управител на болницата в Гоце Делчев

S1870338

Новият лидер на ВМРО-Гоце Делчев д-р Канелов

Двама са кандидатите, подали документи за участие в конкурса за нов управител на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Това са досегашният управител д-р Мария Радойкова и д-р Иван Канелов.

18741484 781560758669623 1514901643 n

Срокът за подаване на документите на кандидатите изтече в петък, а днес в община Гоце Делчев бе даден стартът на конкурса с разглеждане на документите на двамата претенденти за поста.

Следващите стъпки, които предстоят, са разглеждане на подадените от двамата кандидати планове за развитието на болницата през новия тригодишен мандат на управление, както и събеседване.

Конкурсът бе обявен поради изтичане мандата на досегашния болничен шеф д-р Мария Радойкова. На общинско заседание през март бе избрана комисия за организиране и провеждане на конкурса в състав: председател - Мария Устаилиева - юрист и секретар на община Гоце Делчев, секретар - Йорданка Ендрева – директор на ФСД, и двама общински съветници, единият от които е магистър по медицина.

На мартенската сесия общинските съветници задължиха управителя на МБАЛ "Иван Скендеров" д-р Мария Радойкова да предостави на председателя на комисията Мария Устаилиева документи относно здравнодемографската характеристика на района, диагностично-лечебната дейност, структурата, бюджета, както и численост и щатното разписание на персонала до 18.04.2017 г., който отчет ще бъде разгледан на насроченото за утре заседание.

Изискванията към кандидатите за поста управител на МБАЛ „Иван Скендеров" са: да притежават образователно-квалификационна степен “магистър“ по медицина съответно дентална медицина, както и квалификация по здравен мениджмънт.

Управлението на МБАЛ „Иван Скендеров“ е възложено на досегашния управител д-р Мария Радойкова с договор от 23.08.2010 г. на община Гоце Делчев след проведен конкурс. С решение на Общинския съвет на основание чл. 63, ал. 4 от Закона за лечебните заведения през 2013 г. договорът с д-р Радойкова бе подновен за още три години.

През декември 2016 година също с решение на ОбС-Гоце Делчев бе възложено на кмета Владимир Москов да подпише с д-р Мария Радойкова допълнително споразумение към договора й, с което е възложено управлението на болницата в Гоце Делчев до провеждането на обявения за 22.05.2017 г. конкурс.

Основните теми, които ще са обект на събеседване при провеждането на конкурса, са: Приоритети и задачи на лечебното заведение в съответствие с националната здравна политика – степен на познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността на лечебните заведения.

Дъждът не спря посрещането на 24 май в Гоце Делчев...
ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА ДЕЦАТА НА ПИРИН ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 25 Април 2024