logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3360038

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Децата от Трето ОУ в град Гоце Делчев стават посланици на здравето

VANIA GORANOVA

Ученици и учители от Трето ОУ в град Гоце Делчев започнаха изпълнението на дейностите по проект „Лесни стъпки към доброто здраве”. Училището е единственото от община Гоце Делчев и едно от 5-те от област Благоевград, което бе допуснато до втора фаза на конкурса „Посланици на здравето”.

v. g. 2

Проектът е с конкурсен характер и се организира от министерството на здравеопазването, в партньорство с министерството на образованието и науката, министерството на културата, министерството на младежта и спорта, министерство на околната среда и водите и представителството на Европейската комисия в България.

Участници в проекта са учениците от V б и VI б клас на училището, от които голяма част са и членове на училищния туристически клуб „Пирински стражи”.

Първата дейност по проекта бе осъществена в сградата на училището с подкрепата на един от от фирмите партньорите по проекта. Темата на занятието, което премина като лекционен курс с проведена беседа заедно с партньор бе: „Нездравословна храна – Защо я харесваме? Защо е вкусна? Допълнителни екстри. Защо е нездравословна? Защо затлъстяваме? На събитието дойдоха и ученици от II б, V а и VI а клас, поради проявения интерес от тяхна страна и като членове на клуб „Пирински стражи”.

Ваня Горанова – родител на ученик от Трето ОУ, бе приготвила мултимедиен продукт, който презентира пред децата. Нейната презентация заинтригува още повече учениците. С отличните си знания и професионализъм, г-жа Горанова предизвика активното участие на децата, както и коментари по темата за нездравословните храни.

За да се популяризират дейностите по проекта всички желаещи, които искат да се запознаят с цялата полезна информация и да разполагат с готовите мултимедийни продукти, ще бъде създадена рубрика „Посланици на здравето” в сайта на Трето ОУ и в сайта на клуб „Пирински стражи”. Чрез създаването на тази рубрика всички ще имат свободен достъп до всички продукти и информация, изготвени специално за различните дейности по реализиране на проекта „Лесни стъпки към доброто здраве”. Информация ще бъде публикувана и в социалните мрежи.

Прирастът на населението в Гоце Делчев за 2017 год...
Започва процесът срещу побойника от Хаджидимово, у...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 25 Април 2024