logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2917275

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Безплатни прожекции на късометражни филми „Загадката на човешкия дух“ в музея в Гоце Делчев

FB Human Spirit GD

Прожекциии на късометражно кино под заглавието "Загадката на човешкият дух" представят от Кинематограф в Гоце Делчев. Любителите на късометражното кино могат да гледат лентите, включени в програмата на 16 -ти март/четвъртък/ от 16:00 часа в Общински исторически музей в град Гоце Делчев. Входът е свободен.

Загадката на човешкия дух

Човешкият крак е достигнал до най-недостъпните и необикновени местности на нашата планета, изследвали сме най-високите точки на повърхността, промушвали сме се в недрата на пещери и сме се потапяли до дъното на морета и океани. Изглежда сякаш не са останали много места, недокоснати от човешкото любопитство. В противовес на това, екипът на Кинематограф е решил да ни припомни за една мистерия, която продължава да бъде изненадващо непозната, въпреки че всеки от нас има достъп до нея. Става въпрос за човешкия дух.

В поредица от събития в няколко различни града ще се проведат прожекции под заглавието - „Загадката на човешкия дух“.

Във Гоце Делчев програмата ще бъде представена в Исторически музей „Гоце Делчев“ на 16 Март от 16:00ч, с вход свободен!

Очаква ни една вълнуваща и провокативна селекция от философско и поетично късометражно кино, която ще ни разходи из широкия спектър от радост и мрак, битуващи вътре в нас. Ще ни провокира да се замислим коя е непонятната есенция, която изгражда нашия вътрешен свят, каква е същността на човешкото въображение и какво се крие в онази област, която наричаме с редица различни имена като душа, дух, психика, съзнание или пък мозък. Загадка, която се оказва също толкова безкрайна, недостижима и разнообразна, колкото е и безпределното вселенско пространство.

Акцент на програмата ще бъде филмът „Магаре“ (2021) на Мартин Негрев. След дълъг изключително успешен фестивален път и редица награди, лентата ще гостува и на сцена на Кинематограф, заедно с нейния режисьор. Филмът разказва за особена дилема, пред която се изправя пенсионер (Красимир Доков), живеещ в обезлюдено село, с единствения си другар - магарето. Това е история за самотата, за привързаността, за липсата и за онази невидима и деликатна материя, която ни превръща в човеци.

Ще можем да се насладим на още една българска премиера - "10 секунди" на режисьора Евгения Танева. Филм, който ще ни пренесе на ринга в разгара на боксов мач, където Александра (Мартина Апостолова) си спомня за ключовите моменти, довели я до тази битка.

В програмата са включени още филми от Австралия, Финландия, Япония, САЩ и Великобритания.

За повече информация относно събитията, филмите и зимната програма на Кинематограф, посетете - https://kinematograf.bg/programa

 

Информират за възможностите за финансиране на земе...
Богдан Боцев се преклони пред паметника на 28-ми М...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 28 Март 2023