logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3425362

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

8 МИЛИОНА ВЛИЗАТ ЗА РАЗВИТИЕ НА МАЛКИ ФИРМИ, НПО И КООПЕРАЦИИ ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И РЕГИОНА

44131211

При изключително голям интерес протече информационният ден на Местната инициативна група (МИГ), свързан с началото на изработване на местна стратегия за развитие в общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Представители на местния бизнес, кооперации, земеделски стопани, НПО, общински съветници, кметове и читалища заявиха своя интерес да се включат в разработване на стратегията, която е свързана с доброто управление и развитие на района.

Тя трябва да бъде готова и внесена за одобрение до 31 май. Голяма част от европейските програми, действащи в България са заделили част от средствата именно за финансиране на МИГ, като общо за действащия програмен период до 2020 г., те са 70 милиона евро.

Ако стратегията за местно развитие бъде одобрена, тя ще разполага с 8 милиона лева, с които ще бъдат финансирани местни проекти на фирми, общини, читалища, земеделци и кооперации от трите общини, уточни председателят на МИГ – Гоце Делчев Валери Сарандев. Координатори за връзка с членовете на МИГ са Тереза Вакареева, Ибраим Пачаджиев за офиса в Гоце Делчев, Атанас Кюмурджиев от фондация Места инициативна група – Хаджидимово и Радослав Киневирски от Местно партньорство Гърмен.

До 15 април ще се състои обществено обсъждане на стратегията.

4402112233

 

 

УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ"ЯНЕ САНДАНСКИ" С ПРЕКРАСНА ИНИЦИАТИ...
Павел Головодов дари набраните за баща му средства...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 19 Юни 2024