logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285259

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

4 училищни медицински сестри са част от екипа на инфекциозното в Гоце Делчев

4e9f0977a587eb434c4aa2d74092353d L

От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване в община Гоце Делчев са на първа линия в борбата с COVID – 19 в помощ на своите колеги от инфекциозното отделение на МБАЛ "Иван Скендеров".

Те са подсигурени с облекла с най-висока степен на защита и всичко необходимо за безопасни условия на труд.

В продължение на три месеца медицинските специалисти, работещи в детските ясли, детски градини и здравни кабинети в училищата на територията на община Гоце Делчев бяха включени и работиха по график във Временния здравен пункт ГКПП „Илинден“, разкрит със заповед на министъра на здравеопазването, както и в разкрития специализиран кабинет в борбата с COVID – 19 в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев.
Осигуряването на специалисти, които да работят в условията на епидемия е сериозен проблем не само за региона на Гоце Делчев. Много от медицинските специалисти не желаят да поемат такъв риск, въпреки нуждите.
Община Гоце Делчев активно подпомагаше по всякакъв възможен начин дейността на РЗИ – Благоевград и общинската болница от началото на кризисната ситуация и ще продължи да го прави и занапред.
Община Гоце Делчев изказва благодарност на ръководството на МБАЛ „Иван Скендеров“, на лекарите, медицинските сестри и санитари, и особено на тези, работещи в инфекциозното отделение за тяхното отговорно отношение и грижите им за болните в сложната епидемична обстановка.

51 - годишен мъж е открит мъртъв в Крибул
Петър Витанов: Към координирани правила за възстан...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024