logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2390299

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Започва изграждането на 30 социални жилища в Гоце Делчев

Soc.jilishta1

Днес в Гоце Делчев беше проведена пресконференция за представяне на проект „Реконструкция на съществуваща сграда за изграждане на социални жилища в град Гоце Делчев“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 година. 

След представяне на проекта беше направена официална церемония „Първа копка“ на обекта. Молебен за успешно строителство и за здраве на бъдещите обитатели на сградата отслужи отец Георги от Неврокопската света митрополия.

Първа копка на обекта направиха кметът на общината Владимир Москов и председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев.

Подробни разяснения по проекта направи Асан Имамов – началник отдел „Устойчиво развитие, програми и проекти“ към община Гоце Делчев. Изпълнител на обекта е фирма „Престиж бизнес“ – Благоевград.

Проектът предвижда изграждане на 30 самостоятелни социални жилища чрез реконструкция на едно от зданията на бившата казарма в града, общинска сграда, която не се използва вече 20 години.

Направено е подробно обследване на сградата, проверена е нейната устойчивост, налице са всички необходими характеристики.

Впоследствие ще бъде благоустроено и дворното пространство, ще се осигурят паркоместа, ще се направи необходимото за хората с увреждания.

„Предвиждаме за 2-3 години всичко да бъде благоустроено. С това ще се заеме Общината“, каза по време на обсъждането кметът Владимир Москов.

Жилищата ще се предоставят на наемателите обзаведени.

Според план - сметката на архитекта, в реконструираната сграда могат да се настанят 73-ма обитатели. Желаещите ще бъдат картотекирани, след което комисия, в която ще влизат специалисти от социалните служби, ще разгледа документите им и ще прецени кои от кандидатите са най-нуждаещи се. Одобрените наематели ще подпишат договор за ползване на жилищата, в който ще са разписани техните права и задължения.

Наемите ще бъдат по-ниски от пазарните. Освен наема, всяко домакинство ще заплаща цената на тока и водата, които е изразходило. А общината ще поеме текущите разходи по поддръжка на сградата.

Един наемател може да ползва социалното жилище за срок до 3 години. През това време той ще има възможност да ползва програмите за заетост или да се преквалифицира, да си намери работа, така че да се стабилизира финансово. Ако откаже да се възползва от тези възможности или децата му не посещават училище, той трябва да освободи жилището.

infomreja.bg

Soc. jilishta. GD2

soc.vilishta. GD

 

 

 

Ученици от Трето ОУ- Гоце Делчев се срещнаха с по...
Протест на пътни фирми блокира кръговото кръстовищ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 27 Ноември 2021