logologo

 

banner apteki mareshki   16651890 1883283131918856 2112384485 n   pirin imoti 377 100On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook!

Затвори

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2061570

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

dr P.Filibev

По-рано беше получена информация, че свободни болнични легла за пациенти с коронавирус няма.

18 легла остават свободни за пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Гоце Делчев, не достига обаче персонал, има заболели лекари и сестри, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

„Имаме пет договора с реаниматори-анестезиолози, но ситуацията с тях е много динамична, тъй като един от тях е в болнични, заразен е с COVID-19, с останалите успяваме да се справим, въртейки графиците“, каза управителят на МБАЛ-Гоце Делчев д-р Петър Филибев. Той поясни, че ако някой от тях се разболее или болницата, с която му е основният договор, имат проблем с реаниматорите и не могат да си покрият техния график, ще се получи проблем тук.

„Но за момента нещата със специалистите анестезиолози и реаниматори, е под контрол“, категоричен бе болничният управител.

Болницата има 138 легла, заети в момента са 120, а общо 98 са COVID-болните, лежащи в болницата.

„Имаме нужда от персонал, тъй като затворихме детско отделение, тъй като имаме двама заболели колеги, а както знаете почина и завеждащият отделението д-р Камбов. Затворена е и травматологията, тъй като трима лекари и две сестри също са COVID-19“, добави д-р Филибев.

8277317

Ситуацията ни е тежка, имаме още 18 свободни легла, но реално няма персонал, който да ги обслужва, добави той.

Защитни облекла има, даряват фирми от региона, болницата се старае да закупува, друга част от тях получават от РЗИ, така че за момента с тях няма проблем.

„В отговор на Вашето запитване Ви информираме, че към момента на трудови правоотношения в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев има петима лекари със специалност „Анестезиология и интензивно лечение“, с което се обезпечава дейността на лечебното заведение“, така отговориха от министерството на запитване от БГНЕС каква е ситуацията със специалистите лечебното заведение.

МБАЛ „Иван Скендеров“ обслужва четири общини от областта, а напоследък и от Доспат, Пазарджишко.

Според последната справка за денонощието от РЗИ, в град Гоце Делчев има 22 нови случая на COVID-19, както и 13 в останалите три общини.

 

*** Заглавието и подзаглавието са на редакцията

Добавете коментар


Защитен код
Обнови