logologo

 

banner apteki mareshki   16651890 1883283131918856 2112384485 n   pirin imoti 377 100On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook!

Затвори

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 1999261

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

640 1200px general leytenant andrey botsev

Общински съвет - Гоце Делчев взе единодушно решение за удостояването посмъртно със званието „Почетен гражданин на Гоце Делчев“ на генерал Андрей Боцев.

Предложението е на общинската администрация, заради неговия изключителен принос като държавник в интерес на община Гоце Делчев.

Решението за удостояването му със званието „Почетен гражданин на Гоце Делчев“ на проведеното вчера заседание на местния парламент.

След направеното гласуване и оповестяването на резултата, всички присъстващи в залата изразиха и своето голямо уважение към личността на генерал Боцев – със ставане на крака и аплодисменти.

Началникът на отбраната на Република България и наш достоен съгражданине - генерал Андрей Боцев, ни напусна на 27.02.2020 г. Докато заемаше най-високите военни длъжности в държавата, той нито за миг не забрави своя роден край и като истински патриот и родолюбец винаги е оказвал сериозна подкрепа на община Гоце Делчев.  

Генерал Андрей Илиев Боцев е роден в Гоце Делчев на 26 ноември 1959 г.  Възпитаник е на Природоматематическа гимназия „Яне Сандански“, а след това на  Висшето военно училище „Васил Левски” във Велико Търново. По-късно завършва и Военната академия „Георги Сава Раковски“.

Започва кариерата си като командир на взвод в родния си град Гоце Делчев. Преминава през всички стъпала на военната служба – командир на рота, на мотострелкови батальон, на мотострелкови полк. Командир на бронетанкова, а след това и на планинска бригада. Заради своите познания, умения, опит и добра служба, през 2011 г. става командир на Сухопътни войски, а през 2017 г. заема най-високата военна длъжност – началник на отбраната на Република България и е произведен в най-висшето военно звание генерал през 2018 г.

За своята професионална дейност е награден от Министерство на отбраната с награден знак „За вярна служба под знамената” – ІІІ степен и ІІ степен, с държавни награди: медал „За отличие в Българската армия” и медал „За заслуги към Българската армия“.

Посмъртно е награден с орден „Стара планина“ първа степен с мечове за цялостната му дейност по развитието и укрепването на Българската армия и приноса му за националната сигурност на Република България.

През целия си живот генерал Боцев остана верен на ценностите си: истински патриот и достоен човек, отдал живота си в служба на Родината. Той бе човек на честта, който с гордост изпълняваше дълга си и служеше честно на Република България. 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови