logologo

 

banner apteki mareshki   16651890 1883283131918856 2112384485 n   pirin imoti 377 100On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook!

Затвори

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 1999285

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

osina 696x404

В селото се спазват всички предписания на РЗИ

Обстановката в Осина е спокойна, паника сред населението няма. Това заяви кметът на сатовчанското село Славчо Хаджиев.

Всичките 18 души, които са с положителни проби за COVID - 19, спазват карантината. Това се констатира при ежедневните проверки, които правят служителите на МВР.

„Ние сами се карантинираме в селото, защото сме дисциплинирани. Движение по улиците няма, ограничени са и пътуванията. По принцип хората работят в шивашките и дървообработващите цехове в селото и не им се налага често да пътуват. Сега, за да ограничим контактите, прекратихме дейността на шивашките цехове и жените са си вкъщи“, поясни кметът на Осина.

Днес ще бъдат дадени предписания за спазване на карантина от хората, чиито положителни проби са установени през последните два дни, както и на лицата, които са имали контакт с тях. А на други ще бъдат връчени допълнителни предписания за удължаване на карантината с още 14 дни, т.е. те ще бъдат под карантина общо 28 дни. За тази цел в селото се очакват специалисти от РЗИ – Благоевград.

Двама служители са заети ежедневно с дезинфекция на селото, като пръскат около обществените сгради и магазините.

„Миналия ден водоноската на общината  мина по всички улици и градинки. Със съдействието на общинския кмет изпълняваме всички предписания на РЗИ – Благоевград“, допълни Славчо Хаджиев.

Под карантина в селото са млади семейства, които се чувстват добре. От заразените само една жена е възрастна, която е на легло повече от година. Всички имат близки, които им носят храна.

„Не минава ден да не се чуя с тях, а и те ми звънят, ако имат нужда от нещо“, сподели кметът.

Той се интересува и от състоянието на шестимата свои съселяни, настанени в Инфекциозното отделение на болницата в Гоце Делчев заради инфекция с коронавирус. Информацията му е, че то е добро.

 

infomreja.bg

Добавете коментар


Защитен код
Обнови