logologo

 

banner apteki mareshki   16651890 1883283131918856 2112384485 n   pirin imoti 377 100On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook!

Затвори

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 1997582

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

vazrastnite hora

Забрана хората над 65-годишна възраст да напускат домовете си издаде кметът на община Сатовча – Арбен Мименов.

Заповедта е част от мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус. Решението е на Общинския кризисен щаб, който се оглавява от управника. „Целта ни е дори с цената на строги ограничения да предпазим най-уязвимата група от въздействието на COVID-19. Заповедта ми важи и за хронично болните с белодробни и сърдечни проблеми. Кметовете на населени места ще се погрижат тези хора да получават всичко необходимо по домовете си – храна, лекарства, вода...Разчитаме и на съдействието на полицията, за да защитим не само възрастното население на нашата община, но и всички местни хора”, заяви кметът Арбен Мименов.

Той призна, че много от местните жители сякаш не разбират каква е опасността от коронавируса. Все още се наблюдават струпвания на хора по площади и градинки. Вече са затворени всички заведения, пазари и тържища.

Голям проблем в община Сатовча са и прибиращите се от Европа гурбетчии. „Идват си всеки ден от Испания, от Италия, от Германия. На някои им се струва шега, че трябва да са под карантина. И то не за 14 дни, а за над 20 дни. Молбата ми към жителите на общината е да проявят разум и съвест, да ни съдействат, за да не допуснем разпространение на заразата тук. От името на всички хора благодаря от сърце на всички медици, които се борят с COVID-19 и за гарантиране здравето и живота на всички българи”, каза още кметът на Сатовча.           

Добавете коментар


Защитен код
Обнови