logologo

 

banner apteki mareshki   banner dzi   pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2152396

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Ремонтират по проект за близо 70 000 лева здравната служба в Огняново

obshtina gyrmen 123g

Община Гърмен има проект и за реновирането на НЧ "Зора" в село Дъбница.

Здравната служба в гърменското село Огняново ще бъде ремонтирана. Проектът на Община Гърмен по проект „Красива България” е одобрен и ще бъде финансиран.

Ще се инвестират близо 70 000 лева с ДДС, за да се обнови помещението и да може в него медици да преглеждат пациенти. Сградата е в окаяно положение, може дори да рухне, ако не се ремонтира в най-скоро време. Ще се подмени покривната конструкция, ще се монтира и нова дограма, заяви кметът на  община Гърмен - Феим Иса.

В Огняново идват много туристи заради минералната вода. Целта е лекари и зъболекари да ползват обновеното помещение и да извършват в него своята медицинска дейност.

Община Гърмен има и проект по „Красива България” за финансиране на ремонта на Народно читалище „Зора” в село Дъбница и на здравната служба в курортното селище Огняново. За културната институция ще са необходими над 200 000 лева. Сградата и там се руши, покривът тече. Предвижда се поправка на покривната конструкция, вътрешен ремонт на помещенията, поставяне на нова дограма, измазване на фасадата, но не и саниране. Ще се сменят улуците, керемидите, ще се поправи и стълбището.

„Тези проекти нашата община ще финансира с 52% от общата сума, а другите 48% са по „Красива България””, уточни Феим Иса.

Доброволното формирование в Сатовча с награда от Н...
И в Гоце Делчев се преклониха пред Апостола на сво...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 03 Март 2021