logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2390305

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

19 пациенти с ковидни пневмонии се лекуват в болницата в Гоце Делчев

mbal gd 1

19 са хоспитализираните с ковидни пневмонии в гоцеделчевската болница, които са на различна възраст. Инфекциозното отделение е запълнено, както и част от ковидния сектор на детско отделение.

„Симптоматиката е типичната за пневмонии – висока температура, кашлица. В същото време има и доста случаи на стомашно-чревни инфекции, които засягат и деца, и възрастни. Има много 15-16-годишни с коронавирус, които са се заразили на детски лагери. Те обаче са установени при амбулаторни прегледи и са на домашно лечение, като се повлияват добре от терапията”, заяви за „Струма“ зам. директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Ангел Тонгов.

На фона на разрастващата се четвърта ковидна вълна започнаха и засилени проверки на контролните органи за спазване на противоепидемичните мерки. За периода от 16 до 20 август в Благоевградска област са извършени общо 383 проверки, от които 67 съвместни – между РЗИ, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 132 заведения за обществено хранене, 134 търговски обекта, 10 нощни заведения, 131 обекта с обществено предназначение, 43 други обекти (бензиностанции). Издадено е едно предписание и са съставени два акта за установени административни нарушения, съобщиха от здравното министерство.

Клиент разби витрината на офисът на ЧЕЗ в Гоце Дел...
Футболистите на Пирин ГД сразиха с две дузпи Вихре...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 27 Ноември 2021