logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203611

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

155 МЕСТА ЗА БЕРАЧИ НА ЯГОДИ В ИСПАНИЯ ПРЕДЛАГАТ ОТ БЮРО ПО ТРУДА-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

alt

155 са свободните работни места, обявени в Бюрото по труда в Гоце Делчев за берачи на ягоди в Испания. Крайният срок за кандидатстване е 11 декември. Работодателите предлагат нетно възнаграждение в размер на 36,54 € на ден. Пътните разходи до Испания са за сметка на работодателите, а връщането до България е за сметка на работника.

Работното време е 6 часа и 30 минути на ден при 6-дневна работна седмица. Предвид възможностите за настаняване, кандидатите трябва да са жени на възраст от 18 до 40 г. Трябва да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд.

Интервюто с кандидатите ще се проведе в Благоевград, а очакваното заминаване на одобрените ще е през месеците февруари и март.

От Бюрото по труда в Гоце Делчев съобщиха и за леко завишение в броя на безработните лица в региона. За последния месец отчетеното равнище на безработица общо за четирите общини - Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, е 12 %.

Общо 3981 са регистрираните безработни. Най-висока остава безработицата в община Хаджидимово - 16,6%. Следват я община Гърмен с 15.8 на сто и Сатовча с 14.5 %.

В община Гоце Делчев без работа са 8 % от местните жители. 506 са новорегистрираните безработни за предходния месец, от тях 182 са младежи, сочат още данните.

254 души са постъпили на работа на първичния пазар с посредничеството на Бюрото по труда, а общо 412 са прекратили регистрацията си. Броят на обявените от работодателите свободни работни места е общо 211.

ПРОВЕДЕ СЕ ДИСКУСИЯ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАН...
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БЕ ОКОНЧАТЕЛНО СТРУКТУР...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023