logologo

 

banner apteki mareshki   16651890 1883283131918856 2112384485 n   pirin imoti 377 100On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook!

Затвори

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 1839857

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

medium Рибново училище макет1

5 фирми участват в конкурса за избор на изпълнител на строително-монтажните работи за разширяването на Средно училище „Йордан Йовков” в гърменското село Рибново. Две от дружествата са от София, третото е от Кюстендил, четвъртото е от Пловдив, а петото – от хаджидимовското село Абланица.

Директорът на школото - Манчо Джуркин, обяви обществена поръчка въпреки забраната на кмета на община Гърмен – Минка Капитанова.

В началото на месец март тази година управникът издаде заповед, с която забрани на Джуркин като второстепенен разпоредител на бюджетни средства да провежда обществени поръчки. Но общинският съвет взе изрично решение и възложи на кмета да дeлегира права на школския шеф да проведе обществените поръчки за избор на изпълнител и за филиала в Осиково, и за разширяването на училището в Рибново.

„Предстои комисията да избере победителя в конкурса за училището в Рибново. Министерството на образованието и науката ни отпусна парите. Те са за изграждането на нови 6 класни стаи в учебното заведение. Тук учат около 500 ученици в 24 паралелки, а в същото време класните стаи са само 16”, коментира директорът Манчо Джуркин.

Ако всичко с процедурата върви нормално и няма обжалване, първата копка ще бъде направена през септември тази година.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови