logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3355634

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Читалищната библиотека е единствената институция за библиотечно-информационно обслужване на населението както в самия град Гоце Делчев, така и в съседните три общини.

chitalishtnata_bibliotekaВ читалищната библиотека се съхраняват 141 000 тома библиотечни единици: книги, справочни издания и др., обхващащи всички отрасли на човешкото знание. Ежегодно библиотеката обслужва около 5 000 регистрирани читатели от общината и региона: ученици, учители, преподаватели, студенти, инженерно-технически кадри, медицински работници, пенсионери и други. Обслужващите библиотечни отдели са: Детски oтдел, Заемна, Обща читалня, Отдел “Изкуство”, Отдел “Чужди езици”, Отдел “Краезнание” и Отдел “Комплектуване, обработка и каталози”. Към библиотеката функционират и автоматизирана база данни, свързани в мрежа компютри, Интернет и копирни услуги. В работата си с читатели библиотеката включва и различни мероприятия като: традиционен ритуал за приемането на първокласници за читатели на библиотеката, провеждане на часове за библиотечно-библиографски знания с по големите ученици, литературни четения, представяне на книги на наши и чужди автори и др. В залите на библиотеката се поддържат тематични витрини, изложби на нови книги.

За контакти:

тел. 0751/602 85, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.